Opas siitä, kuinka selvitä perhelomasta

Opas siitä, kuinka selvitä perhelomasta
Perheen yhdessä viettämä aika voi olla hauskaa. Paitsi, jos sinkkuutesi on ainut asia, josta perheesi haluaa puhua tai siinä tapauksessa, että tuot uuden kumppanisi kotiin ensimmäistä kertaa. DateMe – tiimi on löytänyt muutamia vinkkejä, miten vastaat kiusallisiin kysymyksiin, jotta voit nauttia lomasta.
Sinkkuna perhelomallaVanhemmat ovat mahtavia, he rakastavat sinua epäitsekkäästi eivätkä odota vastapalveluksia...mutta he eivät vaan voi lopettaa kysymästä noita kiusallisia kysymyksiä. ”Kuinka et ole vielä löytänyt tyttö,- tai poikaystävää?”, ”Oletko liian valikoiva?”, ja kaikista ärsyttävin kommentti lienee: ”Tiedäthän, ettet tuosta enää nuorene”. Pelkkä näiden kysymyksien ajatteleminen saa jokaisen toivomaan, että voisi jättää väliin perheloman. Kuitenkin, on olemassa mahdollisuus välttää näitä kiusallisia keskusteluita! Voit valita rehellisen tien, ja sanoa, ettet yksinkertaisesti ole löytänyt ketään, jonka kanssa näkisit yhteistä tulevaisuutta. Selittää, että et ole valikoiva tai että sinussa ei ole mitään vikaa...joskus ottaa vain aikaa löytää oikea ihminen, jonka kanssa tulee toimeen.
Tai voit valehdella ja kertoa, että on olemassa joku, mutta suhde on vasta alussa etkä halunnut kiirehtiä asioita esittelemällä hänet perheellesi. Kun loma on ohi ja sinulta kysytään enemmän, sanot vaan, että asiat eivät toimineet toivotulla tavalla, mutta olet toiveikas tulevaisuuden suhteen.

Jos jollain perheenjäsenistäsi on tapana analysoida (jopa kritisoida) valintojasi, koskevatpa ne sitten koulutustasi, työtäsi, yksityiselämääsi tai pukeutumistyyliäsi...vedä syvään henkeä äläkä menetä hermojasi. Itsevarmuus on avainasia näissä tilanteissa. Suurin osa ihmisistä, joiden tapana on kritisoida toisten valintoja ovat yleensä tyytymättömiä omiin valintoihinsa. Joten älä kiinnitä huomiota näihin kommentteihin, pidä pääsi pystyssä ja hermosi kurissa!

Nauti tavatessasi perheesi äläkä huolehti pikku asioista...ne menevät ohitse. Yksi varma tapa välttää näitä kiusallisia keskusteluja on suunnitella matka etukäteen. Älä vietä koko aikaasi talossa setien/tätien/serkkujen kanssa. Mene kaupungille, kävelylle tai tapaa vanhoja ystäviäsi. Varmasti löytyy joku toinenkin, joka haluaa myös viettää muutaman tunnin erossa perheen uteluista.

Perheen tapaaminenKumppanin perheen tapaaminen on aina iso askel ja jos on kutsuttu viettämään lomaa yhdessä heidän kanssaan heidän kotona on vielä suurempi askel.
Tyttö, - tai poikaystävän esitteleminen perheelle on pelottavaa, mutta esiteltävänä oleminen saattaa olla vielä pelottavampaa.

Kannattaisi aina tuoda jokin pieni lahja osoittaakseen kunnioitusta siitä, että on kutsuttu vieraaksi. Varmoja valintoja ovat – viinipullo, kukat tai jälkiruoka. Jos vietät useampia päiviä heidän vieraanaan, hieman suurempi lahja on paikallaan. Jos kumppanillasi on useampi lahjaidea, valitse niistä yksi omaksesi. Älä liioittele...muista, että ajatus ratkaisee, ei hinta.

Yleisimmät kysymykset ovat: ”Milloin olette ajatelleet mennä naimisiin”, ”Haluatko lapsia?” tai ”Milloin hankitte lapsia?”. Ei väliä oletteko seurustellut kolme kuukautta tai kolme vuotta, nämä kysymykset ovat henkilökohtaisia eikä sinun tarvitse vastata niihin. Mutta jos haluat vastata, sinun tulee jutella siitä etukäteen kumppanisi kanssa. Et varmastikaan halua tilanteen muodostuvan entistä kiusallisemmaksi, kun molemmat vastaavat täysin eri tavalla.

Jos viivyt useamman päivän, ota mukaan vaatteita eri tilanteisiin, arkeen ja juhlaan. Et koskaan voi tietää mitä isäntäperhe on suunnitellut, joten on parempi olla varautunut eri tilanteisiin.
Jos haluat tehdä hyvän vaikutuksen, tarjoudu auttamaan kotiaskareissa. Oli se sitten ruokaostoksilla käyminen, ruuanlaitto tai tiskaus. Ole tarkkana ja kuuntele mitä he puhuvat. Ymmärrä myös se, että heillä on ehkä oma tapansa tehdä asioita eivätkä he halua, että joku muu häiritsee. Keksi toimintaa, joka kiinnostaa kaikkia ja ehdota sitä. Sinun kannattaa myös yrittää aloittaa keskustelua muidenkin perheenjäsenten kesken. On aina parempi yrittää olla sosiaalinen, vaikka epäonnistuisitkin, kuin istua nurkassa yksinään puhumatta kenenkään kanssa.

Joka tapauksessa, ole oma itsesi äläkä välitä toisten kysymyksistä liikaa. Nauti lomasta, hyvästä ruuasta ja juomista ja muista pysyä positiivisena.
Lisää suosikkeihin
Poista suosikeista
Luo ILMAINEN profiili tänään!
Löydä rakkaus ensimmäisellä klikkauksella. Yli 40 000 sinkkua odottaa sinua ;)