Matkat, jotka sinun täytyy tehdä

Matkat, jotka sinun täytyy tehdä
Paikat, joissa sinun pitäisi käydä, huolimatta siitä, oletko sinkku, parisuhteessa vai ystävien kanssa.Kaikki rakastavat matkustelua. Matkustelussa on kyse uusien paikkojen löytämisestä, uuden kaupungin ruuasta, musiikista ja ilmapiiristä nauttimisesta tai auringonpaisteesta. Oli sitten kyseessä viikonloppureissu tai pidempi matka, kaikkien tulisi viettää hieman aikaa matkustellessa. Tässä DateMe-tiimin top kolme lomakohdetta, joista varmasti nautit.
SkotlantiKaikki menevät aina Englantiin ja puhuvat siitä, kuinka upea on Lontoo. Mitäs jos tsekkaisit Skotlannin uskomattoman kauneuden? Voit viettää pitkän viikonlopun Edinburgissa, osallistua Hogmanay – juhliin (Skotlannin perinteinen uuden vuoden juhla) tai kierrellä Glasgowssa, Invernessissä tai millä tahansa Skotlannin kauniista saarista. Kaikki valintasi ovat mahtavia etkä varmasti kadu! Skotlanti on vaihtoehtojen maa ja soveltuu sekä nuorille että vanhoille, luontoihmisille, historiasta kiinnostuneille sekä musiikki faneille.

Joitakin näkemisen arvoisia kohteita:

Edinburgh Festival – kolme viikkoa elokuussa, sekoitus musiikkia, oopperaa, teatteria ja tanssiesityksiä turisteille ja paikallisille

Kauniin maaseudun lisäksi Skotlanti on kuuluisa kaupunkiensa yöelämästä. Glasgowssa, joka on Skotlannin suurin ja eläväisin kaupunki vilkkaine yöelämineen, on perinteisiä pubeja, trendikkäitä kahviloita ja erinäinen valikoima yökerhoja. Skotlannin kolmanneksi suurin kaupunki Aberdeen on yliopistokaupunki, joka tunnetaan elävän musiikin keskuksena Skotlannissa, jossa on tarjolla kaikentyyppistä elävää musiikkia.

Skotlannin parhaimmat juhlat ovat Hogmanay-juhlat (uuden vuoden aattoilta), jossa yhdistyy moderni hedoismi. Aikojen alusta asti ihmiset ovat juhlineen uuden vuoden aattoa kaduilla. Kun uusi vuosi lähenee, juhlinta muuttuu mahtavasta hulluksi ja näet myös ilotulituksen sekä kokon!

Kannattaa käydä myös Skotlannin maaseudulla. Siellä on Loch Ness, Scottish Highlands ja lukematon määrä linnoja täynnä historiaa ja legendoja.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla perinteisiä skotlantilaisia ruokia ja juomia. Tarkoitamme tietenkin lukemattomia viski – tislaamoja ja haggista. Ja jos todella haluat antaa valtimoillesi töitä, niin kokeile friteerattua mars-patukkaa!

PortugalJos haluat käydä aurinkoisessa, hauskassa, kauniissa ja kulttuurillisessa kaupungissa, Lissabon on täydellinen valinta sinulle. Siellä on mahtava tunnelma, rantoja, kulttuuri-kohteita, mahtavaa ruokaa ja eläväinen yöelämä.

Lissabonin kaupungisosassa Bairro Alto löydät yli 250 baaria kadun varrelta. Muista pysähtyä kuuntelemaan Fado-musiikkia.
Kerran kuivatusta turskasta (bacalhau) tunnettu Lissabon tarjoaa nykyisin myös vanhoja kahviloita ja tavernoja kuten myös korkealuokkaisia ravintoloita. Merenelävät ovat ”must” Lissabonissa, kuten koko Portugalissa.

Sinun täytyy kokeilla kuuluisia vaniljakastiketorttuja. Voit seurata tämän herkun tuoksua tai jonoa, joka syntyy Pasteis de Belemille, 170-vuotiaaseen leipomoon, joka on erikoistunut tämän portugalilaisen herkun valmistukseen, karamelli kuorrutuksineen.
Lissabonissa voit nauttia Atlantin ilmasta, auringonotosta ja aalloista sen monilla rannoilla.

Sinun kannattaa käydä Sintrassa. Matka kestää vajaan tunnin Lissabonin pääasemalta. Sintra näyttää aivan sadulta. Siellä on vuoria, eksoottisia puutarhoja ja palatseja, täydellinen yhdenSin päivän reissu.

Sinun kannattaa myös matkustaa vintage-ratikalla, ratikka 28. Se kuljettaa sinut seikkailulle kaupungin ympäri ja voit samalla nähdä nähtävyyksiä.

BelgiaMikä on parempaa kuin belgialainen olut ja vohvelit? Entäs sitten suklaa tai moules frites (simpukat ja ranskalaiset)? Kaikki on herkullista Belgiassa. Jos Brysseli on liian suosittu tai poliittinen sinulle, Bruges on aarre, joka kannattaa löytää. Brysselistä junalla ainoastaan tunnin päässä oleva kaupunki on täydellinen viikonlopun viettoon.

Brugesin arkkitehtuuri on henkeäsalpaavaa. Muista käydä Belfry of Brugesissa, keskiaikainen kellotorni kaupungin keskustassa. Ylös kiipeäminen saattaa olla hieman hankalaa, mutta näköala on sen arvoinen. Käy myös katsomassa 1800-luvun tuulimyllyjä.
Suklaan ja vohveleiden lisäksi, merenelävät ja simpukat kuuluvat asiaan Brugesissa.

Näet Brugesin parhaiten vesiltä käsin. Veneretkellä voit nauttia kaupungin historiasta, sekoituksesta romaanista, goottista ja barokkityyliä, kuten myös lukuisista matalista silloista.
Lisää suosikkeihin
Poista suosikeista
Luo ILMAINEN profiili tänään!
Löydä rakkaus ensimmäisellä klikkauksella. Yli 40 000 sinkkua odottaa sinua ;)